Ik probeerde vandaag een oud PST te openen in Outlook met nogal wat email. Ik dacht deze goed te hebben geĆ«xporteerd (niet gekoppeld aan het “oude” account waaronder ik toen werkte, zonder wachtwoord en andere moeilijke dingen die de boel kunnen verstieren), maar helaas: geen succes. Argh! Gelukkig vond ik de oplossing šŸ™‚ Open dus nu succesvol je PST in Outlook 2016 op Windows 10.

Symptoom: bij het dubbelklikken op de PST, bij het openen van de PST in Outlook of anderszins, verschijnt deze error (eindigend met het pad naar je PST bestand):

“File Access is denied. You do not have the permission required to access the file”.

Bij het zoeken naar een oplossing vond ik vele dingen die mensen moesten proberen om de PST file te controleren, om een “read only” status te verwijderen, om accounts opnieuw aan te maken…. De “read only” optie hielp overigens bij de nodige mensen schijnbaar, en aangezien we straks toch voorbij die instelling komen, laat ik die ook wel even zien.
Overigens: het PST bestand werd wel succesvol geopend als ik Outlook startte als beheerder, wat natuurlijk niet een goede structurele oplossing is, in het kader van de beveiliging.

De oplossing

  • Open de map waar de PST staat, klik met rechts op het bestand en kies “Eigenschappen”. Zorg dat het vinkje bij “Read Only” uit staat:
  • Klik op het tabblad “Beveiliging” en vervolgens op de knop “Geavanceerd”. De truc zit hem in wat omcirkeld is. Als daar staat “Integrity level: High Mandatory Level”, dan is het PST bestand beperkt tot gebruik voor beheerders:
  • Als dit het geval is, kunnen we dit “Integrity Level” simpel terugdraaien naar een lager niveau. Open daarvoor de command prompt als beheerder: open het startmenu en type “cmd”. De command prompt wordt zichtbaar. Klik er met rechts op en kies “Uitvoeren als beheerder”:
  • Open vervolgens de map waarin je PST bestand staat en type het volgende commando:
    icacls <bestandsnaam> /setintegritylevel Low
  • Nu het bestand is ingesteld op een lager integriteitsniveau, kan deze “normaal” worden geopend in Outlook!

[bol_search_form limit=”6″ block_id=”bol_5908e50baf049_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”0″ default_search=”Microsoft Office” name=”MSOffice” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.